fredag 1. mars 2013

Bli-ny-dag for sliten leselogg

På skulen der me bur fører ungane leselogg, der dei noterer dagleg kva dei har lest og kor lenge. Dette skal stimulere leselyst og gje motivasjon, og gjer i det minste at me foreldre må følge med, for me må underskrive kvar dag...


2.klassingen er fortsatt ein ivrig lesar, og pliktoppfyllande som han er, er han nøye med dagens 15 minutter, kvar dag. Det byrja også leseloggen å bere preg av, og ein dag fekk han beskjed med heim om at me måtte ordne litt på den fillete boka. Omslaget var holete og hang og slang, og var ikke lett å reparere...

Mor var i "total-makeover"-humør og fann difor eit stort, fint dobbelt kort, og sauma det på boka med symaskin. Brei blank teip og kontaktpapir vart brukt som forsterking, for nå skulle boka verte usliteleg!!

Meldingsboka hadde også lidd ein hard skjebne i sekken, her var omslaget borte, og lot seg ikkje ein gong finne...

Hmmmm, slett behandling av skulens bøker, dette....Uansett, no har bøkene fått sydd fast nye omslag, dei er polstra med kontaktpapir (bøkenes beste ven) og har fått nye merkelappar:

Klar til monge år med lesing for Leseloggen, og monge (forhåpentlegvis ikkje så altfor monge) fraværsdagar for Meldingsboka!
Og takk til Munn- og fotmalendes forening for fint kort med seilbåter på!

2 kommentarer:

  1. Dette var fine saker! Høre om leselogg igjen og reparasjon av utslitte permer! Det varmer et gammelt lærerhjerte.

    God helg!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Smart! Dette ville jeg aldri kommet på, men det er jo bare helt genialt :)

    SvarSlett