mandag 4. februar 2013

Ugler i snøen

Nok ein gong fann eg inspirasjon hjå G-Anette, uglepulsvarmere denne gongen, heilt perfekte som ein liten og forsinka kollegapresang, som takk for joleskinka ho kjøpte til meg i Sverige før jol.

Kva ugler og joleskinke har med kvarandre å gjere kan de jo spørre om, men desse passa i alle fall perfekt til min kjære kollega!

Vantene er strikka i lindegrønt, dobbel merinoull frå Nøstebarn, og strikka på pinne 5. Måtte utvida mønsteret litt for å få det til å stemma med strikkefastheita, så det vart nokre ekstra masker her og der.

Skulle kan hende nytta pinne 4,5, dei vart litt lause i strikkinga, dei eg vart inspirert av var mykje fastare i fisken..
Oppskrifta er av Lene Holme Samsøe, ein klar favoritt innen strikkedesign. Link til oppskrift hadde G-Anette, den finn de her.


Uhuuuu, ugler er gøy å strikka!!


3 kommentarer:

 1. Veldig flotte ugler i en herlig grønnfarge!

  SvarSlett
 2. Kjempesøte! Er i gang med et uglepar selv, men mistet motet da jeg oppdaget at de ble for små for den tiltenkte mottaker ;) men da får kanskje guddattera på 2,5 år et par ugler snart?!

  SvarSlett
 3. Oi, så fine disse var. :) Tror jeg har en slik ugle-votte-oppskrift ett eller annet sted.. Lete-lete, må vel kunne gjøres om til pulsvarmere.. Det går jo mot vår!! :)
  LenaE

  SvarSlett