torsdag 26. mars 2015

Ginger hansker

Eg kjem frå ein familie med lange armer, og me ha allstøtt vore glade i pulsvarmere. Noko denne bloggen også ber preg av. Då eg kom over Helga Isagers Finstickat og der fant Ginger, som er lange, lange pulsvarmere, måtte dei såklart på to-do-lista.

Og nå er de av lista!! Og på armene!!Oppskrifta er Ginger frå Helga Isagers bok Finstickat, orginalt garn er Isager Tvinni, men eg har  brukt Tynn Alpakka frå Du Store Alpakka.
Farge 143, og 68 gram gjekk med frå lageret.Eg var svært i tvil om eg skulle ha med tommelkile og tommel, eg liker godt å berre dytte pulsvarmeren opp i handleddet, når det er noko eg skal gjere,  ikkje ha den nede på handa, om de skjønar? Med tommel vert det meir som ein hanske, og handa er ikkje like fri til all slags arbeid der ein hanske/pulsvarmer er i vegen.
Store problem....
Uansett, som de ser gjekk eg for orginalversjonen med tommelkile og tommel. Og eg er svært nøgd! Vel kan eg ikkje ha dei på medan eg vaskar opp, men når eg tildømes sit og jobbar på Mac'en er dei varme og perfekte..

Dessutan er dei ikkje til meg, eg berre "låner" dei medan eg venter på å gje dei bort.. Men eg ser ikkje bort ifrå at dei kan verte repeterte, om enn i ein annan farge. Denne strikken her var morosam!

Endringar frå mønsteret:
Eg strikka tommelkilen i vrangstrikk, tykkjer det vart finast i og med at tommelen "veks fram" frå vrangmaskene mellom holmønsteret.
Eg strikka heile hansken fram og attende, det gjeng mykje raskere, 5-pinne-strikk vert ikkje noko fint i overgangane mellom pinnene, og det bråker når eg strikker på kurs og seminar... Og Magic Loop pinnen min berre krølla seg i vaieren, så det var ikkje noko å satse på.


Spørsmålet er om dei duger til å lage snøball med, i dagens snøstorm-ruskevèr her i hovudstaden... 

2 kommentarer:

  1. Kjempefine! Liker fargen godt også. Smart at du strikka tommel, synes jeg. Men smak og behag.....

    God påske fra Ingunn

    SvarSlett