mandag 21. januar 2013

Nådelua

Eg og Vetlo lagar litt ulike ting, medan eg finn kontemplasjon og hentar ny energi i strikketøyet, lagar ho filmar. Store filmar. Nåde. Nominert til Gullbjørn i Berlinalen i fjor. På norske kinoer nå.


Filmen er spelt inn i Hammerfest, tysk regissør og produsent (vetlo mi), tyske og norske skodespelarar, så det er ein tysk-norsk samproduksjon.  Sjå trailer her.
Sist veke hadde filmen premiere på filmfestivalen i Tromsø, TIFF, og kva passa vel betre enn å gje direktøren for TIFF ei Nåde-lue? Med lågt budsjett for reklame og spinoff-produkt meldte Systro seg til å strikka.


Nådefargene er blått og blått, ulike nyansar, og resultatet vart ikkje verst:


Mottakaren Martha Otte, TIFF-direktør,  vart i alle fall nøgd, her flankert av Mathias Glasner, regissør til venstre, og Jürgen Vogel, skodespelar, til høgre:


Så når den fyste lua var overlevert, meinte dei forannevnte herrar at dei også ville ha. Systro kasta seg på pinnene, og vips, så vart det lue til dei båe to, samt til Maria Bock, ein av dei norske skodespelarane. Luene vart overlevert på framsyninga i Hammerfest dagen etter.
Lang, baggy til kvinnene, og kort, tett til herrene. Og nå, vel heime igjen, og med nokre dagars strikkepause,  er det ei siste lue til Vetlo på pinnene.

Garnet er rein ull, men superwashbehandla, og mjukt og kløfritt. Katia merino sport, 100% merinoull.
Eg nytta pinne 5, to rett, to vrang, og bytta rett/vrang etter 8 omganger.

God tur på kino!!

3 kommentarer:

  1. Kuuuule gaver! Skjønner godt at du måtte svinge pinnene her:) Fikk også lyst til å se filmen!

    SvarSlett
  2. Så flott! Flinke søstre, både den store og den vesle. Gratulerer med premiere!

    SvarSlett