tirsdag 19. mars 2013

Pulsvarmere med daisystrikk

Beste og einaste læraren (eller lærarinna, men det seier ein jo diverre ikkje i dag) til 2. klassingen fyller 30 år, og guten her i huset ville gjerne gje ei gåve.  Slikt får jo mor til smelte, sjarmert som eg er av hans skuleglede og lærevillighet. Eg tilbød meg å strikke pulsvarmere. "Åååå, kan du det, mamma???" Guten var kjempebegeistra, og eg vart dobbelt inspirert.

Dagane gjeng i ei feiande fart her, så strikking i sofaen er sjelden aktivitet, men strikking på oppdrag må jo prioriterast....

Den flotte læraren som me alle sett stor pris på er glad i blått og særs turkis, så valget falt på mørk turkis/petrol Hverdags frå Du Store Alpakka, som låg og kikka opp frå strikkekorga i stova.

Pinner 3,5, rillestrikk og daisyar, ein heklakant og nokre få paljetter til sist, og voila - Gratulerer med dagen!!


Daisyane kom ikkje så tydeleg fram når dei blei strikka i same farge som resten, men skapte likevel ein diskre effekt, som også vart framheva av heklekanten.

Fargen er vanskeleg å fange, bilete øverst, tatt inne utan blitz gjev mest identisk farge.
 Læraren er fllink å pynte seg i kvardagen, så strikkinga fekk fylje av litt paljett-sus, det er jo 30 år, må vite!


Kjekke og greie å strikka i ein fei, men til neste gong vil eg ha kun ei rille mellom daisyane, og glattstrikk eller rett/vrangstrikk i mansjetten, for å få daisyane tydelegare fram.

Og genseren som så vidt fekk vere med på det eine bilete? Three Movie Sweater, inspirert av PeneLene, oppskrift frå Handarbetaren. Det er genseren du rekk å strikke når du ikkje har tid til å strikke!! Kjem snart på bloggen den og!!

2 kommentarer:

  1. Nydelige! Heldige lærer, men hun fortjener det sikkert. Det er nok en grunn til at gutten er glad i henne.

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Nydelige pulsvarmere, og en hyggelig anledning.

    SvarSlett