fredag 11. mai 2012

Daisybelle

Siden tida er inne for å teste ut nye teknikkar og såleis kome seg vidare i verda, lot eg meg sjarmere av Pickles sine daisyar. Kan dei så kan eg, tenkte eg. Aldri har eg strikka så lang ein prøvelapp for å koma inn i mønsteret! Daisy-forklaringa var heller mangelfull, til dømes tok det lang tid før eg skjøna at mønsteret skulle strikkast frå vranga...  Men plutselig satt det, og då var det jo kjempeenkelt!

For å teste ny kunnskap måtte eg strikka noko fornuftig, og valget fall nok ein gong på lettstrikka babylue frå Nøstebarnboka, samt Mosters babysokkar, som jo var eit nytt og hyggeleg bekjentskap.
Garnet er fra Hillesvåg Uldvarefabrikk, dobbel tråd i to ulike fargar, restar etter denne jakka, som mor mi strikka til jentene då dei var små (Hillesvåg sitt bilete, frå boka "Dikt i masker", design av Solveig Hisdal):

Eg nytta pinne 4, og tykkjer at resultatet vart bra, men kanskje ein smule tjukt til småstrikk som dette. Minsten var svært nøgd med strikken, særleg då han fekk vere med på siste styling-seanse..

2 kommentarer: