mandag 8. oktober 2012

Leirskulelue

Eldstejenta her i huset pakkar for å vere på leirskule ei heil veke. Diverse innkjøp er unnagjort, men då me stod i butikken og ho insisterte på å få ei lue vakna eg. Du kan jo ikkje kjøpe ei ny lue! Det må jo eg strikke!

"Mamma, det er jo berre fire dagar til! Klarar du det, då?"
Ei lue på nokre dagar, tenkte eg, det er jo ingenting!
"Seff", svara eg og var kul.
"Men den skal vere mjuk, og ha slik ein pelsdusk på toppen", sa tolv-åringen skeptisk.

Dermed vart handlerunden komplettert med ein svipp innom garnbutikken (hurra!) men siden minsten var med vart det ikkje mykje hurra, nei.... Men sultefora som eg er var eg nøgd med berre å sjå fargane og snuse inn den deilige, inspirerande lukta av nytt garn..

Valget falt på Artesano, aran, i farge natur. Mjukt som ein nyfødd kattunge.
Dusken var det litt verre med. Butikk-duskane kosta frå 200 - 400 kroner, noko Systro syntes var i overkant mykje. Eg la difor inn ei fortelling til 12-åringen om ulveskinnspelsen eg hadde liggjande frå min gamle anorakk, den kan me sikkert nytta?
Skepsis....


Pinne 4,5 vart med på haustferietur, og etter litt putling og opprekk x fleire for å få til ei godkjend felling på toppen var lua ferdig laurdag kveld.


Ulveskinnspelsen frå min ungdoms anorakk var søkk borte, men heldigvis disponerer me Bestemors skattkammer på loftet, og der lå ein nydeleg gamal pelskrage frå ei kåpe som forlengst er borte. Litt klipp, snurp og stram, så vart det ein perfekt dusk til leirskulelua.
Jenta vart strålande fornøgd!!! Og ikkje lenge etter tikka det inn bestilling frå 5.klassingen, og frå dei tre jentene me var på tur med....

Fakta:
Artesano garn, aran, farge natur, 50% Alpakka, 50% ull. 100 gram, ein bunt gjekk akkurat med.
Eg likar litt fast og stram tekstur, så eg nytta pinne 4,5.
Opplegg 96 m, to rett, to vrang rundt og rundt, felling etter jentas hovud.

3 kommentarer:

 1. Kjempefin lue med prima dusk! Denne vekker nok oppmerksomhet på leirskolen. Naturlig at du fikk flere bestillinger med det samme.

  Ha en strålende mandag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så flott lue, og så herlig å kunne finne pelsdusker i et gammelt skattkammer!

  SvarSlett
 3. Så delikat og skjønn den så ut! skjønner godt bestillingene i etterkant, ja :))

  SvarSlett